Tavsiye ettiğim kaynaklar afrika menekşesi hakkında bilgi edinebileceğiniz ve paylaşım yapabileceğiniz siteler. Rus ve Amerikan sitelerini inceleyerek ne kadar ilerlediklerine şahit olabilirsiniz.
Asıl kaynak Usambara dağı / Kenya wikipedia.org


http://avsa.org
African Violet Society of America Dünyadaki en organize afrika menekşesi yetiştirici birliği. Yarışmalar, organizasyonlar, tartışmalar yapılıyor. Yetiştiriciler kendi deneyimlerini makale haline getirerek diğer yetiştiricilere bilgi aktarıyor. Düzenli olarak çıkan dergileri var. Siteyi ziyaret etmeniz önerilir.

http://forum.african-violet.eu
Avrupalı afrika menekşesi üreticilerinin fikir paylaştığı bir forum. Üyelerinden Türk yetiştiriciler de var.

http://violets.ru/photos/gallery.php?sort=date
Rus üreticilerden bahsettik bu sitede önemli bilgi kaynağı ve daha önemlisi gen kaynağı deposu.

http://www.senpolia-anna.com.ua/catalog.php?p=2&s=&n=3&i=&r=0&c=0
Ukraynalı bir koleksiyoner. Resimleri çok güzel baktıkça şundan da olsa bundan da olsa diyebileceğiniz harika menekşelere sahip.

http://www.orkidebakimi.com
Daha önce orkide bakımı sitesini hazırlarken menekşeyi çok sevdiğimi belirtmiştim. Orada konuları açıklarken menekşe bakımıyla ilgili çok referanslar vermiştik. Şimdide menekşe bakımı için aynı referansı verebiliriz. İki siteyi okuyarak tropikal çiçeklerin bakımı hakkında fikir edinebilirsiniz.

http://www.hobibahcesi.com/2011/06/organik-saksi-topragi.html
Bu sitede menekşe bakımıyla ilgili bilgiler olduğu gibi esas önemli başlıklar saksı toprağı altında. Organik ve inorganik saksı toprağı materyalleri hakkında geniş bilgiler bulabilirsiniz.

Yorum gönder