Afrika menekşesi çiçeği

Hoşgeldiniz

Menekşe bakımı için gerekli tüm bilgileri bulabileceğiniz sitemize hoşgeldiniz.

Ülkemizin en sevilen salon çiçeklerinden biri afrika menekşesi. Neredeyse herkesin evde veya ofiste mutlaka bir afrika menekşesi deneyimi olmuştur. Afrika menekşesinin ülkemizde bu denli çok sevilmesinin nedeni muhteşem çiçekleri, yıl boyu çiçek açması ve asıl önemlisi bir yaprağıyla paylaşabileceğiniz bir sevgi çiçeği olmasıdır.

Afrika menekşeleri her mevsim çiçek açabilen, özellikle sonbahardan yaza kadar olan 9 aylık dönemde yoğun çiçekli kalan bitkilerdir. Günümüzde çiçeklerinin çok farklı renkleri olsa da klasik menekşe Kayahan'ın şarkısına konu olan mor menekşedir. Yeni üretilen hibrit türler çiçek renklerini çoğalttığı gibi yaprak desen ve dizilişinin de değişmesini sağlamıştır. Afrika menekşesi deyince herkesin aklına Afrika geliyor olabilir ancak bugün çiçeğin hakkını veren iki ülke Rusya ve Amerikadır. Kışları rus evlerini şenlendiren afrika menekşesi çok sayıda hibrit türün üretildiği bir ülkedir. Amerikalı yetiştiriciler hibrit tür üretiminin yanında evde menekşe yetiştirme üzerine uzmanlaşmış bu alanda Rus yetiştiricilerin bir adım önüne geçmişlerdir.

Afrika menekşesi bizim için yeni değil ancak istediğimiz renk ve desenlere ulaşmamız zor bir süreç. Henüz kendi hibritlerimizi üretecek düzeye gelemedik. Ülkemize son yıllarda ticari yolla yeni renkler girmiş olsa da çoğu afrika menekşesi elden ele geçerek çoğaltılmaktadır. Arkadaş toplantıları, tanıdıklar vasıtasıyla nadir bulunan menekşeleri edindiğimiz de asıl konu çiçeği yetiştirmek ve korumak olur. Sitemiz afrika menekşesi bakımını herkesin anlayacağı şekilde düzenleyerek menekşelerin nasıl uzun yıllar yetiştirilebileceğini açıklamaya çalışacaktır.

Site kullanımı

Site afrikamenekşesi yetiştiricileri için gerekli tüm bilgileri bir bütün içerisinde sunmak amacıyla hazırlanmıştır. Dünyanın neresinde olursanız olun afrika menekşesi aynı ihtiyaçları duyar. Bu nedenle tek yapmanız gereken bitkinin ihtiyaçlarına nasıl karşılık vereceğinizi öğrenmektir. Ülkemizin çok farklı coğrafi özellikler göstermesi afrika menekşesi bakımında bölgeden bölgeye farklı uygulamalar yapmamızı gerektirebilir. Bu nedenle sulama, gübreleme, ışıklandırma, toprak seçimi, saksı seçimi, nem dengesi, üretim ve hastalıklar gibi konular temel ihtiyaçlara bağlı kalmak şartıyla esnek bir anlatım dili kullanılarak anlatılacaktır. Çiçek bakımı enteresan bir bütünlüktür. Kimi işinden dolayı, kimi çocuklarından, kimi de unutkanlıktan çiçeklerine bakamayabilir. Bunun tam tersi de söz konusudur her gün sulamaktan, çiçeklerini izlemekten, kuruyan yaprakları temizlemekten hoşlananlar da olur. Anlatım esnekliğinin faydası çiçek, ortam ve yetiştirici arasında uyum sağlayarak en iyi bakım koşullarını oluşturma amacını gütmektedir. Sizin yapmanız gereken kendi koşullarınıza uygun kendi bakım yönteminizi geliştirmektir. Sitemiz bunun için size rehberlik edecektir.

Siteden bazı başlıklar

Evde menekşe bakımı nasıl yapılır?

Temel düzeyde menekşe bakımıyla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Eğer menekşe bakımını yeni öğreniyorsanız buradan başlayabilirsiniz.

Afrika menekşesi nasıl çiçek açtırılır?

Menekşenin en güzel özelliği olan muhteşem çiçeklerinden mahrum kalmayım diyorsanız bu konuyu mutlaka okuyun.

Afrika menekşesi tarihi

Menekşe bakımına belki buradan başlamak daha doğru olabilir. Çiçeğin keşfinden günümüze kadar olan gelişimi hakında bilgi sahibi olacağınız gibi doğal yaşam alanlarınıda öğreneceksiniz.

Afrika menekşesi üretimi

Menekşe üretiminin ana hatlarını ve özellikle yapraktan menekşe üretimini aşama aşama takip edebilirsiniz. Üreten insan mutlu olur. Mutluluğu paylaşmak için ilk adımı buradan atabilirsiniz.

Afrika menekşesi hastalıkları

En yaygın afrika menekşesi hastalıkları ve bakım problemleri kendi altında gruplanarak ayrıntılı şekilde anlatıldı. Hastalık tarifi, teşhis ve tedavi için gerekli tüm bilgileri bulabileceğiniz gibi hastalıklardan korunma yollarını da farklı başlıklar altında bulabilirsiniz. Tüm hastalıkları ana başlıktan takip edebilirsiniz.

Menekşe toprağı

Menekşe bakımını öğrendikçe göreceğiniz üzere neredeyse her şeyin temelini toprak seçimi oluşturuyor. Hastalık kontrolünden, iklimlendirmeye, sulamadan, üretime kadar her şeyi etkileyen bu bakım faktörünü detaylarıyla öğrenmeniz ve uygulamanız sağlıklı menekşe ve bol çiçek için anahtar niteliği taşıyor.

Menekşe sulama

Nasıl sulama yapacağınız, sulama suyu özellikleri nasıl olmalı, ne zaman sulama yapmalıyım gibi sulama hakkında bilmeniz gereken her şeyi bulabilirsiniz. Toprak seçiminden sonra ikinci anahtarımız sulama oluyor.

Menekşe saksısı seçimi

Özellikle menekşe sağlığını doğrudan etkileyen bir faktör. Basit ama uyulması gereken kurallar içeriyor.

İklimlendirme

Menekşenin isteklerine uygun sıcaklık ve nem dengesi koşullarını nasıl yapacağınız hakkında ipuçları bulabilirsiniz.

Önemli bağlantılar

Menekşelerle ilgili ülkemizden ve dünyadan önemli siteler ve kuruluşların listesini bulabilirsiniz.

Yorum gönder